22
Eki 2018
ORD. PROF. BEDRİ KARAFAKIOĞLU’nu ANMA ve BİLİM ÖDÜLÜ TÖRENİ

20 Ekim 1978 tarihinde İTÜ Elektrik Fakültesi Dekanlığı görevi sırasında evinden iş yerine gitmek için durakta araç beklerken öldürülen Ord. Prof. Bedri KARAFAKIOĞLU Hocamızın ölümünün 40. yılında, 20 Ekim 2018 Cumartesi günü saat 15:00’da İTÜ Elektrik-Elektronik Fakültesi’nde bir ANMA TÖRENİ ve BİLİM ÖDÜLÜ TÖRENİ yapıldı. 

davetiye-bedri-hoca

İTÜ Elektrik-Elektronik Fakültesi Ömer KORZAY Konferans Salonu’nda yapılan törene, Bedri Hocamızın ailesi, Elektrik-Elektronik Fakültesi öğretim üyeleri, emekli öğretim üyeleri, öğrenciler, mezunlar, Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi temsilcileri ve Hocamızın eski öğrencileri katıldı. 

Anma Töreni 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunuşu ile başlayan anma töreninde ilk olarak Bedri Hocamızın hayatını, bilimsel eserlerini, Ülkemize ve İTÜ’ye hizmetlerini, anı fotoğraflarını, Hocamızın anısını yaşatmak adına gerçekleştirilen faaliyetleri içeren bir sunum yapıldı.
Bedri Hoca Anma Töreni Açılış
Sunum sonrasında Elektrik-Elektronik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serhat ŞEKER bir konuşma yaparak anma törenine katılım ve katkılar için davetlilere teşekkür etti ve sözü Ord. Prof. Bedri KARAFAKIOĞLU’nun oğlu Prof. Dr. Mehmet KARAFAKIOĞLU’na verdi. Prof. Dr. Mehmet KARAFAKIOĞLU, babasının kendisi ile olan kimi anılarından, İTÜ’ye hizmetlerinden ve vefatından sonraki süreçten bahsederek, babasının anısının yaşatılması amacıyla yapılanlardan dolayı teşekkür etti. 


Dekan Prof. Dr. Serhat Şeker ve Prof. Dr. Mehmet Karafakıoğlu


BİLİM ÖDÜLÜ VERİLMESİ KARARI ALINMASI

Anma töreninin ikinci kısmında tekrar söz alan Dekan Prof. Dr. Serhat ŞEKER, İTÜ Elektrik-Elektronik Fakültesi Yönetim Kurulu tarafından Ord. Prof. Bedri KARAFAKIOĞLU’nun adına bilim ödülü verilmesi kararı alındığını ve geçici bir ödül komitesi kurulduğunu belirtip, 2018 yılı ödülünü açıklamak ve ödülü vermek üzere Elektronik ve Haberleşme Mühendislğiğ Bölümü Başkanı Prof. Dr. İbrahim AKDUMAN’ı kürsüye davet etti. 

Ödül Sunumu - Prof. Dr. İbrahim Akduman

 

Prof. Dr. İbrahim AKDUMAN,

 2018 yılı Ord. Prof. Bedri KARAFAKIOĞLU bilim ödülü’ne, Uygulamalı Matematik ve Elektromagnetik Alanlar bilimine ulusal ve uluslararası üst düzey katkıları ve yetiştirdiği akademik kadrolarla ülkemize verdiği hizmetlerden dolayı, Prof. Dr. Mithat İDEMEN’in layık görüldüğü” 

açıklamasını yaptı.

 Ord. Prof. Bedri Karafakıoğlu Bilim Ödülü : 2018 yılında Prof. Dr. Mithat İdemen'e verilirken

2018 Ord. Prof. Bedri KARAFAKIOĞLU Bilim Ödülü’ne layık görülen Prof. Dr. Mithat İDEMEN, Bedri Hocamızı anarak onunla olan anılarından bahsettiği bir konuşma yaptı. 

Sonrasında yine söz alan Dekan Prof. Dr. Serhat ŞEKER bu yıldan itibaren ödülün verilmeye devam edileceğini ve Ord. Prof. Bedri KARAFAKIOĞLU Bilim Ödülü Komitesinin onursal başkanlığına Prof. Dr. Mithat İDEMEN’in getirildiğini ekledi. 

Açıklamaların ardından, 1984 girişli İTÜ Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü mezunlarınca yenilenen Ord. Prof. Bedri KARAFAKIOĞLU Seminer Odası ziyareti, İdris YAMANTÜRK Konferans Merkezi fuaye alanındaki ikramlar ve çekilen fotoğraflarla tören sona erdi. 

Ord. Prof. Bedri Karafakıoğlu Seminer Odası

Ölümünün 40. Yılında Değerli Hocamız Ord. Prof. Bedri KARAFAKIOĞLU’nu Saygı, Özlem ve Rahmetle anıyoruz.  Ruhu Şad olsun.



Not: 
20 Ekim 2018, Cumartesi günü İTÜ Elektrik-Elektronik Fakültesi'nde yapılan tören ve ilgili diğer fotoğraflara ulaşmak için lütfen buraya tıklayınız. 
Resim galerisinde seçilen resimler orijinal yüklenmiş çözünürlükte indirilebilir.