16
Şub 2017
İTÜ Kariyer Zirvesi’17 Başlıyor

İTÜ Kariyer Zirvesi’17 Başlıyor

İTÜ Kariyer Merkezi’nin yönetiminde 46 öğrenci topluluğunun iş birliğiyle düzenlenen Avrasya’nın en büyük üniversite kariyer etkinliği İTÜ Kariyer Zirvesi 2017 (İKZ) başlıyor. 20-23 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek etkinlik bu yıl, “Yeteneğe Dokun” temasıyla öne çıkıyor. Farklı sektörlerden 100’ün üzerinde güçlü markaları öğrencilerle buluşturarak bu yıl da gençlerimize staj ve iş fırsatları sunuyor. Vestel’in ana sponsorluğunda; Ayazağa, Gümüşsuyu, Maçka ve Taşkışla yerleşkelerimizde ve 9 ayrı birimimizde gerçekleşecek zirvede, firmalar ile öğrenciler arasında nitelikli ve etkini bir iletişim kurulması hedefleniyor. İKZ, marka temsilcilerine Türkiye’nin en iyi mühendisleriyle tanışma fırsatı sağlıyor.

Ayazağa Yerleşkemizde yapılacak açılış konuşmalarının ardından, 2015-2016 Akademik Yılı’nda öğrencilerimize en çok staj olanağı sağlayan ilk üç firmaya “Gümüş Arı” ödülü takdim edilecek.

İKZ’nin başrolünde yine öğrencilerimiz olacak

Her yıl sayısız öğrenciyi daha fazla firmayla buluşturan zirve, 2017’de farklı alanlarda faaliyet gösteren 46 öğrenci kulübümüz ve proje takımımızın desteğiyle gerçekleşecek. Böylece, öğrencilerimiz iş hayatına adım atmadan önce profesyonel bir ortamda sorumluluk alma ve takım çalışmasının önemini kavrama noktalarında yeni deneyimler edinecek. Ayrıca isteyen kulüp ve takım üyeleri kendi projelerini geliştirip bunları zirvede uygulayarak etkinliklere katkıda bulunacak. Öğrencilerin yeteneklerini ortaya çıkarmaları için önemli bir fırsat sunan etkinliğin asıl rengini, şüphesiz ki öğrenci kulüplerimiz gösteriyor. Elektrik-Elektronik Fakültesi, İnşaat Fakültesi, Maden Fakültesi, Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi, Kimya-Metalurji Fakültesi, İşletme Fakültesi, Mimarlık Fakültesi ve Makina Fakültesi öğrencilerimizin kuracağı İKZ stantları, öğrencilere kariyerlerinde yol gösterici olacak. İKZ ayrıca, öğrenci kulüplerimizin uzun bir çalışma süreci sonunda düzenlediği; söyleşiler, örnek olay incelemeleri ve atölye çalışmalarıyla, dopdolu ve eğlenceli bir programla katılımcılarını karşılayacak.

Profesyoneller “yeteneğe dokunuyor”

Etkinlikte yer alacak şirketler, iş ve staj imkanı sağlamak istedikleri öğrencilere yönelik çeşitli etkinliklerde yer alacak. İTÜ Kariyer Zirvesi kapsamındaki “Touch the Talent” etkinlikleri kapsamında ise; değerleme merkezi uygulamaları, sunumlar, profesyonel bağlantıların kurulacağı çay saati söyleşileri, staj ve iş mülakatları da yapılacak. Touch the Talent etkinlikleri için Kariyer ve Yetenek Yönetim Sistemi (KAYS) üzerinden randevu alınabilecek. Öğrencilere yeni bakış açıları kazandıracak, yeni fırsatlarla buluşturacak İKZ 17’ye otomotivden enerjiye, hazır giyimden bilişime, elektronikten ulaşıma pek çok farklı sektörden güçlü ve tanınmış firmalar katılıyor.

Sonj 3 yıl içinde kurulmuş şirketler arasında İTÜ’lü girişimcilerin sahibi veya ortağı olduğu firmalar etkinliğe ücretsiz, firma sahibi ya da İK profesyonelleri İTÜ’lü olan firmalar “İTÜ Mensubu” İndiriminden yararlanarak katılabiliyor. Mühendislik öğrencilerinin yetkinliklerini en yaratıcı şekilde ortaya koyabileceği Ar-Ge firmaları ile öğrencilerimiz arasında kalıcı bir iletişim kurmak adına; inovasyona ve AR-GE’ye dayalı şirketlerin yuvası olan İTÜ ARI Teknokent şirketleri ise İKZ’ye %50 indirimle katılabiliyor. İTÜ ARI Teknokent dışında kalan ama Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Ar-Ge belgesi almış şirketler %25 indirimle etkinlikte yer alabiliyor.

 

Zirve küçük ve orta büyüklükteki işletmeleri (KOBİ) de unutmuyor. Ülke ekonomisinin %99’unu oluşturan KOBİ’ler için katılım ücretlerinde %50 indirim sağlayarak bu işletmelerin öğrencilerimize ulaşabilmesi için fırsat eşitliği sağlıyor. Yeteneğe doğrudan ulaşmak isteyen mimarlık ofislerinin de düşünüldüğü programda, bu ofislere Taşkışla Yerleşkemizdeki etkinliklerde bulunabilmesi amacıyla %50 indirim hakkı tanınıyor.