09
Oca 2017
Elektrik Mühendisliği Bölümü’müze “En İyi Bildiri” Ödülü

Dünyanın en geniş profesyonel teknik organizasyonlarından biri olan Elektrik ve Elektronik Mühendisleri Enstitüsü (IEEE Institute of Electric and Electronics Engineers) tarafından düzenlenen “Uluslararası Güç Elektroniği ve Hareket Kontrolü Konferansı 2016’da (17th International Conference on Power Electronics and Motion Control IEEE-PEMC 2016) “En İyi Bildiri” ödülü; Elektrik Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerimiz Doç. Dr. Lale Tükenmez Ergene, Dr. Murat İmeryüz ile aynı bölümden yüksek lisans öğrencimiz Hakan Gedik ve doktora öğrencimiz Nezih Gökhan Özçelik’in yanı sıra, Raylı Sistemler Yüksek Lisans Programı öğrencimiz Uğur Emre Doğru tarafından hazırlanan TLA Eş Zamanlı Direnç Motoru ve Giriş Motorunun Numerik ve Deneyimsel Karşılaştırması (Numerical and Experimental Comparison of TLA Synchronous Reluctance Motor and Induction Motor) başlıklı çalışmasına verildi.

25-30 Eylül 2016 tarihleri arasında Bulgaristan’ın Varna kentinde düzenlenen konferansta ödüle uzanan bu çalışma, İTÜ - ARÇELİK A.Ş. iş birliği ile TÜBİTAK 1511 TEYDEB programı ve İTÜ AYP programı tarafından desteklenen projelerle hayata geçmişti.


IEEE IES, IAS ve IEEE-PEMC nedir? 

Yapısında çok farklı disiplinlerden topluluklar barındıran IEEE bünyesindeki Endüstriyel Elektronik Topluluğu (Industrial Electronics Society - IES) ve Endüstriyel Uygulamalar Topluluğu (Industrial Applications Society - IAS), elektrik ve elektronik mühendisliği alanlarında kuramsal, tasarım, üretim, iletişim, kontrol, endüstriyel üretim sistemi ve süreçleri hakkında araştırmalar yapıyor. Çok sayıda konferans, sempozyum, çalıştay düzenleyen IEEE-IES ve IAS desteğiyle, 2016 yılında 17’ncisi düzenlenen ve iki yılda bir gerçekleşen “Uluslararası Güç Elektroniği ve Hareket Kontrolü Konferansı (IEEE-PEMC 2017)” ise Avrupa’da bu konuda yapılan en eski konferanslardan biri olarak öne çıkıyor. Uluslararası Güç Elektroniği ve Hareket Kontrolü Konferansı’nın (International Conference on Power Electronics and Motion Control - IEEE-PEMC 2017) bu yılki ayağında ilk kez, klasik poster sunumu yerine, “diyalog sunumu” denilen ve hem posterin hem de sunumun aynı anda kullanıldığı genişletilmiş poster sunumu olarak tanımlayabileceğimiz “diyalog seansı” (dialog session) uygulandı. eniyiposter